Verlangen

Voelen wat je echt nodig hebt kan heel ontregelend zijn. Zeker als je het in je vroege kindertijd nooit hebt gekregen en in therapie voor het eerst veilig mag ontvangen. Onbekende behoeften. Onbewust verlangen borrelt op de levenslust naar boven en geeft zich te kennen.


In haptotherapie onderzoeken we ten dienste van jouw proces wat jij echt nodig hebt. Vaak weet je dat dus niet, maar je kunt het wél voelen. Het lichaam liegt niet.


Waar ontbreekt het je aan? Wat voel je aan gemis? Wat had je nodig en heb je nooit gekregen? Wat brengt je nu verder, laat je opbloeien, wat vervult je op dit moment? Kun je dit ontvangen en mag je het jezelf geven?


Het is pijnlijk om gemis en behoefte te ervaren en het vraagt openheid en moed om radicaal eerlijk te zijn over je gevoel en uit te spreken wat je nodig hebt. Ik voel bewondering en trots als mensen dat kunnen. Als het contact met het eigen lijf langzaam weer wordt hersteld. Op dat moment, precies op dat punt, begint de diepere heling.


#verlangen #levenslust #opbloeien #laatjeraken #haptonomie #levenskunst #samenmeerjezelf #lievemensen #intimiteit #zachtheid #emoties #aanraking #voelen #thuisgevoel