Voel maar

Soms zit je vast in een situatie, een moment, een gedachte of gevoel en dan zoek je een 'uitweg'.
Tip van de haptotherapeut: kies de 'inweg'. Dat is de enige échte en ook directe manier uit een situatie die je niet (meer) wil.

Met de 'inweg' bedoel ik dat kleine overwoekerende kronkelpaadje richting je binnenste.

Voel wat er ín jou leeft. Je lichaam is wijs en kan je precies de weg wijzen die voor jou het beste is.

I know, het is even wennen en zoeken. Je voelsprietjes zijn bijna altijd naar buiten gericht, op het gevaar, de ander, op hoe het hoort want wat wordt er van me verwacht?

Je kunt ze ook naar binnen richten, jezelf voelen. Dat vermogen hèb je dankzij de tast. En dan neem je zelf de leiding en verantwoordelijkheid voor jouw situatie en wat je daarbij voelt.

Dus zit je vast in... whatever.... Voel het maar. Hoe voelt dat vast zitten? Waar knelt het in je lijf? Doet het pijn, is het stroef, loopt het over of voelt het juist leeg.

Wat wil je lichaam je vertellen? Wat heb je nu nodig? Luister naar de signalen van je lichaam! En volg zo je gevoel. Laat je lichaam je leiden.

Dat is the only way out. In dus.

#verbinding #vrijzijn #binnenwereld #levenslust #buitenwereld #jezelfzijn #laatjeraken #ik #haptonomie #levenskunst #samenmeerjezelf #lievemensen #grenzen #intimiteit #zachtheid #emoties #balans #aanraking #voelen #thuis #thebodykeepsthescore

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.