Intimiteit

Into me you see. Prachtige taal voor intimiteit die voor mij de kern raakt. Tijdens de tweedaagse verdieping over intimiteit & seksualiteit werd ik geraakt door de openheid, eerlijkheid en volheid van het naakte bestaan. De rauwheid ook. En de levenskracht die daarin verscholen ligt.

 

In mijn praktijk voor haptonomie speelt intimiteit altijd een rol ... alleen al omdat ik mezelf inzet als instrument. Ten dienste van jou, mijn cliënt, ben ik open, transparant en kwetsbaar. Evenwaardig in ons mens- zijn. Alleen dan kan er diepe verbinding ontstaan van waaruit ik een ander kan ontmoeten en begeleiden in het onderzoek dat zo essentieel en diep van binnen is. Het voelen. Tijdens de opleiding oefen ik al 5 jaar in kwetsbaar zijn. Zichtbaar en voelbaar. Zo spannend om mezelf helemaal te laten zien. Alle kantjes en rafelrandjes.

 

Wat een rijkdom als alles er mag zijn. Als je niets hoef te verbergen of te verbloemen. Transparant en voelbaar. Voor jezelf en de ander. Zonder opsmuk, filter, remmetjes of demping. Dat is intiem. In een veilige setting jezelf zien, ervaren en tonen aan de ander. Jezelf te kennen geven. Hier ben ik. Daar is moed voor nodig. Zoveel moed.

 

In een ware ontmoeting loop je altijd het risico om gekwetst te worden. Zo naakt en raakbaar ben je als je je liefde toont. En dan ontdek je - eenmaal met je angst onder de arm over de dijk - dat het helend is om jezelf in alle eerlijkheid te laten zien. Dit ben ik. Into me you see.

 

#verbinding #vrijzijn #binnenwereld #levenslust #buitenwereld #jezelfzijn #laatjeraken #ik #haptonomie #levenskunst #samenmeerjezelf #lievemensen #grenzen #intimiteit #zachtheid #emoties #balans #aanraking #voelen #thebodykeepsthescore #thuisgevoel #thuis

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.