Stoppen

Juist vanuit stilstand kan iets ontstaan. Het lijkt zo tegenstrijdig. We zijn zo gewend om de vaart erin te houden, vooral als we willen groeien en ontwikkelen; als we (iets) willen veranderen.

 

Dat werkt dan zo tegenstrijdig. Want verandering kan alleen ontstaan in het nu. Op dit moment. Op de plek waar je nu bent. En dan moet je wel aanwezig zijn :)

Haptotherapeut @jozienwijnakker vertelt in haar boek Onderbroken (dikke tip trouwens!) over het belang om te stoppen. Stoppen, zitten en voelen.


Wat is er aan de hand? Aanwezig zijn. Thuis bij jezelf. Alleen zo maak je contact. Met jezelf en met de ander.
I know, stoppen en stilstand, kan ook eng zijn. Want wat ga je dan allemaal voelen? Nou, nooit meer dan je aankunt. Probeer het eens.

 

Voel je je gehaast, in de war, onder druk gezet, gevoelloos, een wandelend hoofd, eenzaam, uit contact, moe? Stop! Ga zitten en voel. Wat is er aan de hand?

Lukt dat niet alleen? Of doe je het liever samen. Dan ben je altijd welkom!

#stoppen #zitten #voelen #verbinding #vrijzijn #binnenwereld #levenslust #buitenwereld #jezelfzijn #laatjeraken #ik #haptonomie #levenskunst #samenmeerjezelf #lievemensen #grenzen #intimiteit #zachtheid #emoties #balans #aanraking #voelen #persoonlijkeontwikkeling #lichaamswerk #thebodykeepsthescore #groepswerk

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.