Stormachtig

Soms stormt het. Heel hard. In je hoofd en in je lijf en ogenschijnlijk ook om je heen, in je omgeving. Dat heeft met elkaar te maken. Je omgeving heeft altijd invloed op jou. Storm houdt niet op bij je huid.


Dat stormachtige gevoel, die onrust in je lijf, gedachten die over elkaar heen buitelen, de rust in jezelf niet kunnen vinden, de knoop in je maag, hoofdpijn, ademnood, gespannen spieren, dat lijf dat maar aan de gang blijft, gedachten die niet stoppen. Dat ken je toch?

Hoe ga jij om met storm? Want het stormt in het leven, dat is een gegeven.

De Tao heeft een mooi gezegde. Storm veroorzaakt een modderpoel, troebel. Dan is het zinvol om niets te doen en te wachten tot het water weer helder wordt.

Haptonomie gaat over voelen wat je lichaam je te vertellen heeft. Juist het onderdrukken van emoties en gevoelens veroorzaakt spanning, storm!

Ik geef vrienden en cliënten dan ook vaak het advies om te stoppen, te zitten en te voelen. Eenvoudig maar zeker niet gemakkelijk.

Heb je daar geen tijd voor? Of durf je dat niet? Dan heb je het dus extra hard nodig. Ik begeleid je daar graag bij, mocht je het moeilijk vinden in je eentje. Stuur me een DM.

#storm #kalmte #rust #vrede #verbinding #vrijzijn #binnenwereld #levenslust #buitenwereld #jezelfzijn #laatjeraken #ik #haptonomie #levenskunst #samenmeerjezelf #lievemensen #grenzen #intimiteit #zachtheid #kwetsbaarheidiskracht

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.